Paard-ruiter combi analyse

Paard-ruiter combi analyse

Als ruiter streven we ernaar om een perfect harmonieus team met ons paard te vormen. We doen er alles aan om ons paard de beste zorgen te geven. Maar doen we dat als ruiter ook voor onszelf?

Als je paard onderuit gaat bestaat er een grote kans dat er zsm een dierenarts, osteopaat, masseur, fysio,… bij hem langskomt. Maar herinner je je nog die keer dat jij vol in de sprong vloog of een trap op je knie kreeg?

De beste zorgen voor je paard geven houdt ook in dat je goed voor jezelf zorgt. Want als jouw rug vast zit, als je door 1 oog beter ziet, als door spanning je schouders ongelijk zijn, als je enkel pijn doet,… Welke invloed heeft dit op jullie als paard-ruiter combinatie?

Een paard is een spiegel, en ik kom het zo dikwijls tegen dat als ik tegen de eigenaar vertel wat er precies vast zat bij zijn paard dat hij me heel verwonderd aankijkt en zegt “Ik heb precies hetzelfde”

We willen allemaal een zo recht mogelijk paard, maar wat als we als ruiter zelf scheef zijn en vol compensaties en decompensaties zitten? Geef je dat dan door aan je paard? Gaat daarom linksom misschien beter als rechtsom?

Wie beïnvloedt wie? Jij jouw paard of jouw paard jou?

Zoek het uit en zodra je de oorzaak hebt gevonden kan je slimmer beginnen trainen en zal je merken dat jullie sneller een team worden en sneller vooruitgang boeken.

Dit vraagstuk intrigeerde me al jaren en blijkbaar was ik niet de enige. Dott. Matteo Ercole ~ ­čç«­čç╣, humaan osteopaat D.O., posturoloog (lichaamshouding deskundige) en osteopaat voor paarden heeft er zijn specialisme van gemaakt. Zijn unieke aanpak bestaat erin paard en ruiter samen te evalueren en behandelen om zo weer tot jullie optimale balans te komen.

Hij reist hiervoor de wereld rond en komt op regelmatige tijdstippen naar Belgi├ź

Voor meer info of een afspraak info@uniques.be