BEMER horse set

BEMER horse set

De Bemer horse set zorgt voor rust, relaxatie en herstel.  


Na een uitgebreide testfase op mijn eigen paard en op paarden van vrienden en klanten ben ik overdonderd door de effecten die het Bemer deken heeft op de paarden. Mijn eigen paard heeft jammer genoeg ooit haar bekken gebroken en ze heeft daardoor artrose ontwikkeld op haar achterhand. In de zoektocht naar een hulpmiddel om haar beter te kunnen ondersteunen ben ik bij het Bemer deken terechtgekomen. Na 2-3 weken 5 minuutjes Bemer per dag liep mijn paard ongelooflijk soepel en bokte ze van plezier. Ik kon mijn ogen niet geloven. Na dat te zien heb ik besloten een Bemer deken voor mijn paard aan te kopen maar ook om verdeler te worden voor de Bemer Horse set. 

De BEMER Horse-Set is een erg krachtig magneet deken dat wordt opgeladen aan het stroomnetwerk.  

Deze technologie verbetert de microcirculatie, d.w.z. de doorbloeding van de fijnste bloedvaten, bevordert de stofwisseling en de celactiviteit en bijgevolg ontspannings- en genezingsprocessen. Dit is doeltreffend voor een cruciaal element van de gezondheid. 

 
Soepeler paard 

Soeplesse, kracht, correct lichaamsgebruik, lichamelijk en mentaal ontspannen.  

Prestatievermogen 

De Bemer therapie vertrekt bij de microcirculatie en kan er door de betere toevoer naar de cellen voor zorgen dat uw paard sterker wordt.  

Herstel  

De parasympathicus, verantwoordelijk voor rust en herstel, bevordert de spijsvertering en vult de energiereserves weer aan. Hij wordt actief als het paard tot rust komt. U kunt een handje helpen bij de ontspanning van uw dier. Naast bijv. massages kan ook een behandeling met de BEMER Horse-Set dit proces ondersteunen. De BEMER deken dekt een groot deel van de spieren af. Zo werkt de magneetveldtherapie over het hele lichaam van het paard. Lichte impulsen activeren de microcirculatie: kleinste bloedvaten worden goed doorbloed en de toevoer naar de cellen wordt bevorderd. Wat betekent dat voor uw paard? Het komt sneller in de fase van ontspanning en wordt geholpen bij zijn herstel. En het beste? Een permanent ontspannen paard loopt minder risico op letsels en infecties. 

Preventie 

Elke paardeneigenaar weet dat er in de stal, op de wei of bij de training snel een letsel kan ontstaan. Zelfs als men zijn paard goed kent, blijven aanwijzingen voor oververmoeidheid vaak onder de radar, aangezien paarden veel kunnen verdragen en hun pijn niet meteen tonen. Hier kunt u doeltreffend aan preventie doen. Door het gebruik van de BEMER Horse-Set wordt de microcirculatie bevorderd en het algemene prestatievermogen verhoogd. Bovendien beïnvloedt het de zogenoemde ontspanningszenuw. Zo kan de BEMER Horse-Set helpen om de risico’s op infecties en letsels te minimaliseren.

Wetenschap

Ook wordt de Bemer horse set uitgebreid ondersteund door wetenschappelijk onderzoek in verschillende landen en zijn er verschillende paardenklinieken die met het deken werken zoals o.a. de befaamde Tierklinik Lüsche 

* Dai, F., Dalla Costa, E., Giordano, A., Heinzl, E., Giongo, P., Pagnozzi, G., Cannas, S., Minozzi, G., Minero, M. (2016). Effects of BEMER physical vascular therapy in horses under training. A randomized, controlled double blind study (in publicatie). Milaan: faculteit voor veterinaire geneeskunde, universiteit van Milaan. // Genn, Dr. H. J. (2017). Gevolgen van de fysische vasculaire therapie BEMER voor het gedrag van paarden voor en na een operatie (studie door gebruikers). Steinfeld: paardenkliniek Mühlen. // Brandenberger, Dr. O., Kalinowskiy, A., Körner J., Genn, Dr. H. J., Leser, Dr. S. (2021). Effect of Bio-Electro-Magnetic-Energy-Regulation (BEMER)-Horse Therapy on Cardiopulmonary Function and Recovery Quality after Isofluran Anesthesia in 100 Horses Subjected to Pars-Plana Vitrectomy. Veterinary Surgery, Juli 08-10, 7. doi: 10.1111/vsu.13672 // Genn, Dr. H. J. & Kools, B. (2021). Het gebruik van de BEMER therapie voor het seksuele gedrag (libido) van hengsten bij het dekken (studie door gebruikers). Steinfeld: dekstation Schockemöhle & paardenkliniek Mühlen. // Bundesverband für Gesundheitsinformation und Verbraucherschutz, 2018, p. 9 


De nieuwe BEMER Horse-Set® 

Uit liefde voor het paard. 

Met de BEMER Horse-Set biedt BEMER Int. AG al jarenlang een efficiënte therapie voor een betere microcirculatie – met positieve gevolgen voor het herstel, de preventie en soepele gang bij paarden. In nauwe samenwerking met grote namen uit de ruitersport werd deze set steeds verder ontwikkeld; hij omvat nu talrijke nieuwe features en uitgekiende details. Een ruiter is pas echt gelukkig op een gelukkig, gezond, uitgerust en ontspannen paard. Alleen zo kan het paard aandachtig en gewillig meewerken. Met de nieuwe BEMER Horse-Set levert de BEMER Int. AG hiertoe een waardevolle bijdrage. Al decennialang verricht de onderneming uit Liechtenstein pionierswerk inzake onderzoek en ontwikkeling voor fysische vasculaire therapie. Zo heeft ze eerst in de menselijke geneeskunde, maar ook al lang in de paardensport faam verworven. Die faam is wijd en zijd bekend door het jarenlange partnerschap met de Riders-Tour. De BEMER Horse-Set is optimaal aangepast aan de behoeften van het paardenorganisme en is doeltreffend voor een cruciaal element van de gezondheid: hij verbetert de microcirculatie, d.w.z. de doorbloeding van de fijnste bloedvaten, bevordert de stofwisseling en de celactiviteit en bijgevolg ontspannings- en genezingsprocessen. Wetenschappelijke studies bevestigen bovendien een verbetering van de soepele gang en het herstel. 

In samenwerking met bekende namen. Van meet af aan heeft BEMER samengewerkt met coryfeeën uit de paardensport, de paardengeneeskunde en amateursporters om de Horse-Set continu verder te ontwikkelen en optimaal aan te passen aan de hoge eisen in de stal en op toernooien. Hieraan werd o.a. deelgenomen door de afdeling voor diergeneeskunde van de universiteit van Milaan, het HCCG, dr. med. vet. Hermann Josef Genn, Hof Kasselmann of Paul Schockemöhle Marketing. Hun inzichten door hun werkzaamheden werden toegepast bij de ontwikkeling van de set. Het resultaat: de beste BEMER Horse-Set ooit. De set bestaat uit een grote, anatomisch gevormde paardendeken, twee beenkappen, een lader met Y-kabel voor twee apparaten, een handige draagtas – en talrijke uitgekiende features en details van een hoogwaardige kwaliteit. De grote, anatomisch gevormde paardendeken bereikt alle neuralgische punten van het paard; met de twee beenkappen kunnen de benen snel en doelgericht behandeld worden. Het gebruik van de BEMER Horse-Set kan niet eenvoudiger zijn. De deken en beenkappen zijn kabelloos en hebben een krachtige accu. Ze zijn in een handomdraai te plaatsen, ademend, van stevig materiaal en afwasbaar. De set wordt snel opgeborgen en getransporteerd in de handige draagtas. De BEMER Horse-Set is daarom ongetwijfeld de ideale begeleider om de gezondheid van paarden te ondersteunen. Het verwondert dan ook niet dat de wereldtop van de paardensport enthousiast reageert: behalve Paul Schockemöhle is ook wereldkampioene Simone Blum een overtuigd gebruiker. 

 • Intuïtief en eenvoudig te bedienen 
 • Geïntegreerde accu en signaalcontroller 
 • Gebruik zonder kabel 
 • Intuïtief en eenvoudig te bedienen 
 • Geïntegreerde accu en signaalcontroller 
 • Gebruik zonder kabel 
 • Licht, met flexibele spoelen 
 • Plaatsbesparende opberging 
 • Voor elk type paardendeken, geen verminderde werking 
 • 3 behandelingsprogramma’s (duur 5/10/15 minuten) 
 • Gemakkelijk te reinigen 
 • Stevig voor dagelijks gebruik in de stal 
 • Kan ingesteld worden op de grootte van de meeste paarden 
 • Ontwikkeld en geproduceerd volgens de normen van medische producten 
 • Gratis verzending 
 • 3 jaar garantie, een toezegging voor de kwaliteit van onze producten  

info@uniques.be voor meer informatie en prijzen